2016. jan 31.

Konzolos generációváltás

írta: Jump In
Konzolos generációváltás


Adott az én Xbox 360 Slim gépem. Már öreg szegény, gondoltam eladással vagy anélkül, de beújítok egy újabb vasat, mert egyre csak jönnek a jó címek én meg közben kimaradok a buliiból. A gond az, hogy az új konzolok nem túl olcsók, a játékok árai egyenesen horribilisek, plusz mellette még havi előfizetés is jól jönne a háznál a multi miatt, szóval számomra nem kis döntésről van szó.

Ráadásként ott a levegőben, hogy "Mi van, ha az új konzol nem olyan lesz, mint a régiek, és 2 év múlva már jön is az újabb?", merthogy én az összeg nagysága miatt hosszútávban gondolkozom. Azt szeretném, ha minimum 4-5 évig nem kéne hardverre költenem, miközben a megjelenő játékok mindegyikét futtatni tudnám.

Mit fogok venni? A 360-as játékaim, a World of Tanks-ba ölt rengeteg órám és pénzem (Fury), valamint egyes pajtik továbbra is az Xbox-hoz kötnek, szóval nem kérdés, hogy Xbox One-ra one szükségem. Az 500 Gb-os Xbox One + 1 játék kiszerelés általában akció nélkül 130 000 Ft körül szokott lenni két év garival. Vadi új One esetén a legjobb +1 játék ajánlatot a KonzolStudionál láttam, ahol legalább nem a bolt mondja meg, melyik az az 1 játék, hanem én választhatok. 

10399319_10154839733198521_928356810986211001_n.jpg

Felvetődött bennem, hogy használtan is vehetnék konzolt. Körülnéztem és a korrekt hirdetések közül válogatva olyan 80-90 körül lehet kapni még garanciális gépeket. A legjobban ezek közül a konzol boltokba visszavitt gépek hirdetései tetszenek, ezek viszont 95 ropi körül szoktak lenni mindössze 3-6 hónap bolti garival (így már nem biztos, hogy megéri a megtakarított pénz, ám legalább bevizsgált termékről van szó). Az viszont tuti, hogy használt vonalon (használt gép, használt játékokkal) 130 000 Ft-os összköltségig úgy lehet eljutni, hogy addigra már minimum 3 One játékom is van mellé és ez azért nem rossz.

Kevésbé lényeges, hogy szívesen vennék hófehér Xbox-ot, mert csak. A másik, hogy az új konzolnál kénytelen leszek ráállni a lemezes játékokra, ugyanis a letölthető verzióban megvásárolt példányoktól utólag nem lehet megválni, miközben a veszek egy játékot > eladom > kis költséggel veszek egy másikat út nagyon is járható. Harmadik ilyen pont, hogy ugye vannak 1 Tb-os verziók is. Még drágábban... fuck me!

A vásárlás időzítését az elvileg idén megjelenő Ghost Recon Wildlands játékhoz lőttem be. Emellett milyen játékok érdekelnek? Hát pl. a Forza Horizon 2 (ha idén kijön a 3. rész, akkor értelemszerűen az), a Ghost Recon, ami az első vételem lesz, és a World of Tanks. Utóbbi ingyenes hála Istennek! Az összes többi AAA címet jobbára csak akkor venném meg, ha éppen nagyon felvetne a pénz vagy nagyon megérdemelném. Ilyenek: Batman Arkham Knight, The Rise of Tomb Raider, ééééés ennyi! Esetleg még: valahányadik NHL, Quantum Break, talán az egyik új Assassin's Creed (amennyiben lehet benne hajózni). Ha valami még eszembe jut, frissítek! Uff!

Szólj hozzá

konzol xbox generációváltás használtpiac xbox one