2013. okt 31.

Kedvenc sorozataim voltak

írta: Jump In
Kedvenc sorozataim voltak

2012-2013 között kb. 50 sorozattal találkoztam legalább 1 rész erejéig, ebből 36-tal bírtam ki hosszútávon. Összedobtam egy listát a legjobb 21-ről.  A sorrend nem számít.

Breaking-Bad-2014-TV-Series-Images-540x337.jpg

Homeland (3. évad fut)
Az első sorozat a Lost óta, amit a családban mindenki nézett, azaz néz, mivel már elrajtolt a harmadik évad. Család, politika, kémkedés, akció egyvelege szuper színészi alakításokkal.

The Walking Dead (4. évad fut)
Sok-sok élőhalott, vér, rengeteg dráma és pazar karakterek. 2010 óta töretlen lelkesedéssel nézem.

Dexter (8 évad után véget ért)
Minden idők egyik legprofibban felépített sorozata egy pszichopata-gyilkos karakterrel a főszerepben. Ennek a sorozatnak több évadra volt szüksége néhány gyengébb részhez. Legalábbis én így láttam. Sokáig nem hittem el, hogy jó lehet, hatalmasat pozitív csalódás ért.

Bates Motel (készül a 2. évad)
Norman Bates modernkori története az anyukájával annyira stílusos, izgalmas, és drámai lett, hogy még azt is elfelejtettem a nézése közben, mennyire utálom a főszereplőt alakító színész palántát. Nálam ez a sorozat vitte el idén a tökéletes sorozatnak járó díjat.

Hannibal (készül a 2. évad)
A Hannibal filmek előzmény sorozata. Szinte minden pillanatában nyomasztó, gyakran gusztustalan, és mesteri módon ábrázolják benne a konyhaművészetet. Éhes azért nem leszel tőle.

Utopia (készül a 2. évad)
Az angolok tudnak valamit. Az Utopia annyira stílusos, annyira geek, és olyan komoly témát feszeget (ha végignézed, megérted), hogy az már fáj. Ez az egyetlen sorozat a listából, amire azt mondanám, hogy nézd meg, ha szereted a Tarantino filmeket, nézd meg, ha egy kicsit is vonzanak az összeesküvés elméletek, és szoktál gondolkozni az emberi... áh, hagyjuk is, mert spoiler lenne. Hat részes mini sorozat. Egyedül a fura arcokat kell szokni benne.

The Killing
Egész évados nyomozás, szürke képi világ jellemzi. Esős, hideg napokon jó nézni, de a változatos időjárásnak köszönhetően még mindig nem értem a végére.

Trónok Harca (készül a 4. évad)
A világhírű regények alapján készülő adaptációt furcsa, "középkori" hangulat, politizálás, szex, kardozás, fantasztikus utálható/szerethető karakterek, és iszonyat jól megírt párbeszédek jellemzik.

Borgiák (3 évad után véget ért)
Ármánykodás történelmi köntösben level 99! Főszerepben Rodrigo Borgia (VII. Sándor pápa) és kedves családja, akik ugye elég "érdekes" módon álltak hozzá a pápai állam irányításához. Tipikus HBO minőség, nagyon komoly hangulat.

Californication (készül a 7. évad)
Volt idő, amikor el nem tudtam képzelni, mit néznek ezen az emberek, de aztán felnőttem a humorához, az életszemléletéhez, és azóta is imádom.

Terápia (készül a 2. évad)
Egy külföldről vásárolt történet áll a produkció mögött, szóval max a színészek cseszhették volna el, de nem tették. Az emberi történetek, és a pszichológia iránt érdeklődő nézőknek kötelező darab. Hatalmas pacsi a stáb valamennyi tagjának, amiért új szintre emelték a magyar film és sorozatgyártást.

Társas|Játék (2. évad fut)
Nálam a második legjobb magyar sorozat. Őszinte, romantikus, humoros történet. Ha azt mondanám, hogy igényes Barátok Közt, azzal nagyon lehúznám. Szintén pacsi a stábnak, és külön az íróknak is!

Awake (1 évad után véget ért)
Emlékezetes alapsztori, kicsit unalmas megvalósítás. A főszereplő egy autóbalesetben elveszíti a feleségét, és a középiskolás fiát. Vagy mégsem! Egyik nap felébred, és a felesége halt meg. Majd másnap reggel már a fia halt meg, és a feleségével éli az életét, és így megy ez nap nap után. Emellett nyomozóként dolgozik, és pszichomókushoz jár mindkét "oldalon". Érdekes, de sajnos csak 1 évad készült belőle.

Revolution (2. évad fut)
Eltűnt az áram a Földről. Itt a világvége! Érdekelt a történet, ezért végignéztem az első évadot, de sokat elmond róla, hogy a háromnegyedéig a főbb szereplőket így jegyeztem meg: a Twilight apuka, a nő a Lost-ból, „Hamilton" faterja, meg az a fehérnemű modellnek tűnő csaj.

666 Park Avenue (1. évad után véget ért)
Nincs benne annyi gonosz, mint amennyit a 666-os szám miatt feltételeznénk. Mindenesetre "fantáziadús", kellemes sorozat volt. Nem bántam meg, hogy megnéztem.

Arrow (2. évad fut)
Még egy sorozat, amit mindannyian nézünk. Akciódús, és ami a legjobb, hogy valamennyire a "realisztikus" Batman filmekre hajaz. Az viszont nem jó, hogy a karakterek nehezen szerethetőek.

Orphan Black (készül a 2. évad)
Egy állati jó akció sc-fi és dráma, de nem a valóságtól elrugaszkodott fajta. Ami kiemeli a többi sci-fi közül, hogy (végre) nem férfi a főszereplő. Minden további szó spoiler lenne.

Strike Back (készül az 5. évad)
Címszavakban: akció, csajozás, világ megmentése.

Wilfred (készül a 4. évad)
A szitkomok alapból nem szoktak érdekelni, ez még ráadásul elég abszurd is, mivel egy fiatal csókáról és a szomszéd kutyájáról szól (Wilfred), akit a főszereplő srác egy kutyajelmezbe bújt emberként lát. Wilfred természetesen tud beszélni, és előszeretettel füvezik. Nem is tudom, miért nézem, de komolyan.

My Mad Fat Diary (kérdéses a folytatás)
Komédia és dráma egyben. Egy fiatal, duci csajról, a családjáról, barátairól, és a problémái(k)ról szól nagyon vicces, és fiatalos stílusban. Ja, és a 90-es években játszódik! Nem érzem úgy, hogy több szitkomot kéne néznem, de ezt vétek lett volna kihagyni. Az év egyik legjobbja!

Brooklyn Nine Nine (1. évad fut)
Rendőrös szitkom néhány nagyon jól eltalált karakterrel.

Szólj hozzá

sorozatok homeland Terápia Strike Back Hannibal The Walking Dead HBO Dexter Arrow Borgiák Wilfred Revolution Trónok Harca Bates Motel Orphan Black The Killing Társas játék Utopia Brooklyn Nine Nine My Mad Fat Diary