2013. dec 23.

Évzáró poszt - XBOX, PS, RAPTR

írta: Jump In
Évzáró poszt - XBOX, PS, RAPTR

A raptr nemrég hozta nyilvánosságra legújabb infografikáját (katt ide), mely több mint 19 millió gamer játéktevékenységéből született. A PS3 tulajok statjai nem kerültek beszámításra, mivel ezek valamiért nem publikusak.  RaptrAwardBackground_20131.png

Együtt vizsgálva PC-t és Xbox-ot az év legtöbbet játszott új játéka a GTA V lett (még mindig nem játszottam vele, why?). Ezt követi a Call of Duty: Ghosts, és a Battlefield 4. A leghosszabb játék sessionokat az Assassin's Creed IV tudhatja magáénak (átlag 3,14 óra). Már ebből látszik, hogy továbbra is a casual játékosok diktálnak, és ez valszeg nem fog változni. A COD-osok és BF-esek híres "egyjátékosok" (sokan évente csak ezeket veszik), a GTA V pedig akkora homokozó, hogy önmagában kivált egy csomó más játékot (tesóm GTA mérője 127 órán áll és még nem unt bele - ennyi idő alatt más a karját is...).

A PC játékoknál a League of Legends (LoL) vitte a legtöbbet játszott díjat. A TOP 5-ben volt a DOTA 2, a RIFT, a WOW, és a WARFRAME.

Nálam egész máshogy alakult 2013. Év elején jobbára az akciós letölthető játékokra ugrottam. A legjobb vételeim közé tartozik pl. a Max Payne 3, és a FarCry 3, mindkettő 1990 Ft-ért. Itt rá is térnék az idei ünnepi Xbox Live vásárra, ami finoman fogalmazva egy szar. Vannak fix, heti, és napi akciók, de bárhogy nézem a felhozatalt, nem találok semmi jót, és különböző fórumokat olvasgatva látom, hogy másoknak is feltűnt a gyenge kínálat.

http://www.xbox.com/hu-HU/holiday2013

MS-nél valamiért úgy gondolták, hogy pl. a 10 000 Ft körüli Forza Horizon (amit évközben 1990 Ft-ért is lehetett kapni) karácsonykor 6000 Ft-os áron jó vásár. Ok, a FIFA 14 (50%-os leárazás), és a BioShock Infinite (65%) persze jó vételnek számítanak, de ennyi. Mit követtünk el, hogy így utálnak minket? A Microsoft Szarface bukását meg a többit nem rajtunk kéne leverni.

A második félévben havonta párban érkeztek a jobbára értékelhetetlen ingyenes játékok (Gold tagság - köszi, Microsoft), ezeket leszámítva nálam csupán 4 új/nem új játék került terítékre: Splinter Cell: Blacklist (ezzel játszottam a legtöbbet), NHL 13 (a legtöbbett játszott sportjátékunkká lépett elő), Dead Space 2 (sokat vártam a folytatással, de mindegy. Számomra az év leghangulatosabb játéka lett), Mass Effect 3 (az első RPG elemeket tartalmazó játékom a PC-s Star Wars KOTOR I-II óta, és nagyon imádom. Most kezdem másodszorra, ezúttal női karakterrel, totál más morális-taktikai döntésekkel > Shepard for President).

Volt itt még World of Tanks megjelenés, aminek biztos, hogy rengetegen örültek. Engem eleinte lenyűgözött, hogy milyen jól kidolgozott, élvezetes játék (főleg azért, mert látatlanban utáltam az egés WoT-t az irritáló reklámok miatt), de végül nem tudott sokáig lekötni. Íme az info, a grafikon, az infografikácska.

 

Szólj hozzá